PAS DE LA CASA

El Pas de la Casa és una vila, situada a una altitud de 2.000 m i habitada de forma permanent per gairebé 2800 persones, està situada al nord-est del Principat d’Andorra, a la zona de la frontera amb França i pertany a la parròquia d’Encamp

Els principals sectors econòmics desenvolupats a la parròquia són el comerç,el turisme i l´agricultura i la ramaderia,que estàn retrocedint a marxes forçades.

Els atractius més importants són l´estació d´esports d´hivern (GRANDVALIRA) que es troba entre les millors dels Pirineus i la gran oferta comercial; es pot trobar qualsevol producte que es desitgi a un preu immillorable esdevinint així el Pas de la Casa en el primer centre comercial del país.

Com a equipaments esportius cal destacar el Complex Esportiu i Sociocultural del Pas de la Casa, un modern poliesportiu amb sala de musculació, pistes esportives, biblioteca, sala de vídeo, dues piscines climatitzades, jacuzzis i sauna.l’alçada a que està ubicat el Pas de la Casa, el clima de muntanya sec i fresc i l’aire pur que s’hi respira, ha fet d’aquest indret un lloc ideal per organitzar estades esportives amb l’objectiu d’optimitzar la forma física dels esportistes, ja siguin d’alt nivell o aficionats.

El poble del Pas de la casa també presumeix del circuit de gel Grandvalira, el més alt d’Europa aprop dels 2400 m d’altitud que acull esdeveniments reconeguts internacionalment com “TROFEU ANDROS”. Conduint sobre gel també es pot gaudir i experimentar noves sensacions.

Tampoc cal oblidar que Andorra està aval·lada culturalment per més de 1000 anys d’història. El llegat que l’art romànic ha deixat repartit per les valls del Principat, amb més de cinquanta esglèsies catalogades, és una mostra fidel dels seus orígens i tradicions, com també ho són els diferents museus que hi ha repartits al principat.

La magnitud de les nostres muntanyes en fan un centre turístic amb una diversitat d´opcions de lleure important
Per a més informació:
Oficina de Turisme d’Encamp
Plaça del Consell nº 1
Encamp
Tel: (+376) 731 000 www.encamp.ad

FESTA MAJOR DEL PAS DE LA CASA (del 28 al 30 de juny)

Tots els comerços estan oberts hi han activitats per a tothom durant tot el dia com: inflables per a nens, concurs de pesca, costellada popular, havaneres, torneig de futbol sala, etc.Important: Les dates de les festivitats són aproximades. Els dies van canviant segons l’any. Per informació trucar a les oficines de turisme d’Encamp, (+376) 73 10 00 o www.encamp.ad

L’idioma

La llengua oficial del Principat d’Andorra és el català, tot i que l’espanyol i el francès son llengües que es parlen molt fluïdament, degut a la influència dels països veïns. El portuguès és la quarta llengua més parlada del país ja que la comunitat portuguesa és nombrosa al Principat. Idiomes com l’anglès i l’alemany són parlats també per la gent que acostuma a rebre visitants de tot el món.

Climatologia

Les temperatures a l’hivern són fredes i a l’estiu són suaus. També s’ha de tenir en compte que, segons l’alçada i l’orientació, es produeixen unes variacions molt grans. Hi ha un alt percentatge de dies assolellats i el clima és sec. A la primavera i a la tardor és quan hi ha més pluges i a l’hivern les precipitacions són sobretot en forma de neu, tot i que no cal descartar nevades a la primavera i fins i tot algun dia d’estiu,doncs les parts més altes de les muntanyes poden aparèixer emblanquinades.